Terapia craniosacrală

Terapia craniosacrală este o metoda de evaluare si corecție care stimulează procesul natural de auto-corectare si vindecare naturală a corpului, de înlăturare  a efectelor negative, de creștere a rezistenței la imbolnavire, ajută la combaterea  durerii și are eficiență intr-o gama largă de disfuncții, asociate cu dureri și scăderea capacității la stres.

Principiile fundamentale ale terapiei Craniosacrale  aparțin  domnuui dr.  Still, considerat “părintele osteopatiei”, iar acestea  sunt următoarele:

  • organismul este un întreg – unitate funcţională;
  • organismul are mecanisme care-i permit auto-vindecarea şi auto-reglarea;
  • structura şi funcţia sunt interdependente şi corelate;
  • o presiune anormală într-o parte a corpului va produce o presiune anormală ori o restricţie în funcţionarea altei părţi a corpului.

Prin atingerea usoara a pacientului de către terapeut și prin tehnicile aplicate se poate ajunge la eliberarea fizică și psihică a pacientului, a traumelor sale mai vechi sau mai noi aflate în subconstientul său. Aceasta eliberare somatoemoțională are ca efect - uneori simultan, alteori după sedința de terapie – disparitia unor dureri si disfunctii fizice care pareau de nevindecat până atunci.